1.-2.3.2014: NH-WF Snežni plazovi brez meja

2. DVODNEVNA MEDNARODNA PLAZOVNA DELAVNICA V OKVIRU PROJEKTA NARAVNE NESREČE BREZ MEJA (NH-WF)
Zelenica, sobota in nedelja/ 1. in 2. marec 2014

Ta vikend je bil na Zelenici izveden in tudi uspešno zaključen dvodnevni čezmejni tečaj varstva pred snežnimi plazovi, "Snežni plazovi brez meja", ki ga je v okviru projekta NH-WF (www.natural-hazards.eu) organiziral Geografski inštitut Antona Melika ZRC SAZU, skupaj s soorganizatorjem Društvom gorske reševalne službe (DGRS) Tržič. Več fotografij in komentarjev s plazovne delavnice sledi kmalu! Foto: Miha Pavšek 

lavinski tecaj NHWF 2014-kolazlavinski tecaj NHWF 2014-vodstvo


Poročilo in slike =>


Kratka najava:
Prvi konec tedna v marcu bo v planinskem domu na Zelenici mednarodna plazovna delavnica.

Na njej bodo organizatorji udeležencem posredovali teoretično podlago in praktične veščine za soočanje z nevarnostjo snežnih plazov. Delavnica je sestavni del projekta >Naravne nesreče brez meja< (NH-WF), ki poteka v okviru operativnega čezmejnega programa Slovenija-Avstrija 2007-2013, natančneje njegovega vsebinskega sklopa, namenjenega seznanjanju javnosti s problematiko snežnih plazov na lavinsko ogroženih območjih. Med temi so tudi gorske pokrajine kot jih na območju Karavank vzdolž slovensko avstrijske meje.

Skrb za organizacijo dogodka je prevzel na slovenski strani Geografski inštitut Antona Melika (GIAM) ZRC SAZU v sodelovanju z vodilnim partnerjem projekta, koroško izpostavo avstrijskega Zveznega urada za meteorologijo in geodinamiko (ZAMG). Udeleženci si krijejo le stroške namestitve in prehrane.Med predavatelji bodo tako strokovnjaki kot tudi praktiki s področja varstva in zaščite pred snežnimi plazovi z obeh strani meje.

 Več si lahko preberete na spletnih staneh projekta (www.natural-hazards.eu), kjer se lahko na delavnico tudi prijavite, število mest je omejeno. Tule http://www.natural-hazards.eu/wordpress/?paged=2 je nekaj utrinkov z lanskoletne delavnice.

Vabljeni!

Miha Pavšek
Vodja projekta NH-WF na GIAM ZRC SAZU

logo lwd

 

 

 

Informacije

Planinski dom na Zelenici bo odprt od 01.10.2022 do 31.05.2023 od petka od 12h do nedelje do 16h, ter vse praznike in počitnice. Za skupine odpremo tudi v ostalih dneh. Vljudno vabljeni, ter srečni in varen korak!

Informacije/Booking:

Gorniški učni center:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vodja GUC in gospodar:
Stanko Koblar
M: +386 40 627 808
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Dom na Zelenici:
T: +386 4 53 15 248

Oskrbnik: Aljoša Selko

LAVINSKI BILTEN